Комерційно-технологічне відділення

Комерційно-технологічне відділення готує фахових молодших бакалаврів за спеціальностями 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність та 181 Харчові технології.

Фаховий молодший бакалавр з підприємництва, торгівлі та біржової діяльності здатний ефективно працювати у інвестиційно-консалтингових фірмах, на промислових і комерційних підприємствах і організаціях різних форм власності, провідних українських і зарубіжних компаніях, або успішно започаткувати власну справу.

студенти-товарознавці

Фахівці з підприємництва, торгівлі та біржової діяльності підготовлені до профільної діяльності у:
    • сфері підприємництва:
        ◦ організація комерційної та зовнішньоекономічної діяльності;
        ◦ керівництво підприємствами оптової та роздрібної торгівлі, послуг;
    • сфері торгівлі:
        ◦ вивчення ринку, прогнозування його кон’юнктури;
        ◦ розробка стратегії і тактики маркетингу;
        ◦ формування і контроль асортименту товарів;
        ◦ управління якістю товарів;
        ◦ оптимізація товаропросування;
        ◦ переробка та зберігання товарів і сировини;
    • сфері біржової діяльності:
        ◦ організація роботи підприємства з біржами й брокерськими конторами;
        ◦ проведення біржових операцій та визначення їх ефективності
        ◦ використання біржової інформації у своїй діяльності.

Професійні навички студенти на практиці відпрацьовують на кращих торгівельних підприємствах міста: ТОВ «Еко Маркет», «Таврія Плюс», «Епіцентр» та інші.

студенти на практиці.jpg

 

Фахові молодші бакалаври зі спеціальності 181 «Технологія харчування» необхідні для чисельних закладів ресторанного господарства різних форм власності, а також для приватних фірм, підприємств, супермаркетів де здійснюється виробництво харчових продуктів та напівфабрикатів.

технологія приготування їжі

Випускники за дипломом фахового молодшого бакалавра з кваліфікації «технік–технолог з технології харчування» можуть займати такі посади:
    • технік–технолог з технології харчування;
    • шеф–кухар, кухар 5–й, 6–й розряд;
    • керуючий (менеджер) закладом харчування;
    • начальник виробництва (завідуючий виробництвом) в закладах харчування, супермаркетах;
    • виконавчий директор в закладах харчування;
    • керуючий рестораном, кафе, їдальнею і та ін.;
    • начальник цеху (бригадир) в закладі харчування, супермаркеті;
    • майстер виробничого навчання навчального закладу, навчально–виробничого комбінату тощо;
    • технолог закладу ресторанного господарства, підприємства, фірми, супермаркету.
Фахівці з даної спеціальності готуються до роботи в закладах ресторанного господарства підприємств, фірм, супермаркетів: виробничо–технологічної, організаційно –  управлінської, комерційної діяльностей сфери організації харчування та виготовлення напівфабрикатів.

Фаховий молодший бакалавр спеціальності 181 «Харчові технології» здатний:
    • раціонально організовувати роботу виробництва;
    • користуватися нормативно – технологічною документацією ресторанного бізнесу;
    • розробляти та впроваджувати рецептури нових страв, напоїв, виробів;
    • здійснювати контроль за якістю сировини, яка надходить в заклади ресторанного господарства;
    • робити відповідні розрахунки потреби сировини, забезпечувати безперебійне постачання підприємств та закладів необхідною сировиною, продуктами харчування, напівфабрикатами;
    • вести облік і звітність;
    • складати план меню, виробничу програму виробництва та меню для різного контингенту споживачів;
    • приймати участь в складання бізнес – плану;
    • виготовляти напівфабрикати, страви, кондитерські вироби ускладненої технології;
    • приймати замовлення та організовувати обслуговування бенкетів, прийомів, святкових заходів, організованих вечірок, корпоративів;
    • виконувати різні види сервіровки столів;
    • вивчати попит споживачів, пропагувати культуру харчування, здоровий спосіб життя та культуру споживання напоїв;
    • підбирати устаткування для виконання технологічних процесів на виробництві;
    • забезпечувати раціональну наукову організацію праці працівників виробництва;
    • здійснювати контроль за дотриманням технологічного процесу виготовлення напівфабрикатів, готових страв та термінів реалізації;
    • здійснювати контроль (бракераж) готової кулінарної продукції, напоїв, борошняних кулінарних та кондитерських виробів.

Професійні навички студенти на практиці відпрацьовують на кращих підприємствах міста:  РК «Шторм», ТОВ «Крафтове пиво», ПАБ «Ципа»,  Бар «Нули»,   Кафе «На Великій Морській»,  ГРК «Гостинний двір»,  Кав’ярня-музей «Філіжанка»,   Кафе «Грифель»,  Бар «Ришелье»,   Ресторан «Пивной дуринь»,  Піцерія «Владам».

студенти-технологи.jpg

До складу комерційно-технологічного відділення входять циклові комісії товарознавчих дисциплін та  циклова комісія технологічних дисциплін.
Педагогічний колектив комерційно-технологічного відділення здатний здійснювати  якісну підготовку фахівців для бізнесу, адаптувати їх до ринкових вимог, об'єднувати зусилля роботодавця  та освітян, забезпечувати торгівлю підприємства громадського харчування кваліфікованими  кадрами, наявність яких є запорукою  стабільного розвитку індустрії обслуговування.

Студенти МФКБП беруть участь у професійних конкурсах.

участь у конкурсі.jpgучасть у всеукраїнських конкурсах.jpg

Студент четвертого курсу нашого навчального закладу групи ТТ-49 спеціальності «Харчові технології» Великий Олександр посів друге місце в номінації «Сервіс клас» у Відкритому конкурсі з кулінарного мистецтва та сервісу серед юніорів «Best кухар» в рамках фестивалю «Гастрономічний Миколаїв 2018». Також Олександр взяв участь у майстер-класі з декантації вина та у конкурсі  складання серветок на швидкість. Ми пишаємося нашими студентами та викладачами-наставникам Яковенко Валентиною Андріївною та Буличовою Тетяною Олексіївною! Наш навчальний заклад випускає справжніх професіоналів своєї справи!

Всі випускники МФКБП після закінчення навчального закладу працевлаштовуються, а також продовжують навчання у Полтавському університеті економіки і торгівлі.